Sunday, March 21, 2010

Thailändsk biffsallad



Ingredienser



  1. Biff
  2. Sallad
  3. Gurka
  4. Rödlök
  5. Jordnötter


Salladsås

  1. Jordnötolja
  2. Vinäger
  3. FIsksås
  4. Tamarindpasta
  5. Chilipeppar
  6. Vitpeppar
  7. Salt
  8. Sesamfrön
  9. Sesampasta
  10. Lime

Blandas efter smak


Hur du gör

  1. Sätt på ugnen 200°
  2. Förstek biffen
  3. Salta och peppra
  4. Sätt i termometer
  5. Sätt in i ugnen
  6. Ugnstek köttet till 55° på köttermometern
  7. Gör en salladsås
  8. Strimla sallad, rödlök och gurkan
  9. Krossa jornnötterna
  10. Skiva köttet
  11. Lägg köttet ovanpå salladen
  12. Strö över jordnötterna
  13. Häll på salladsåsen

Kan serveras med ris


No comments: